Biografie

Biografie - Egbert.EGD - Van graffitischrijver tot ondernemer in het creatieve vak!

In 2000 ging Egbert Scheffer voor het eerst actief met spuitbussen aan de slag. Samen met zijn broer Leon was hij al vaak met graffiti bezig, de interesse hierin was er altijd al. Tijdens zijn middelbareschooltijd kwam hij in contact met Sander en ging hij voor het eerst mee om een graffiti te zetten op het oude gemaal in Groot Douwel in Colmschate. Van 2000 tot 2005 was hij redelijk actief met de spuitbus. Van 2001 tot 2004 zat hij op het Cibap (mbo Reclame, Communicatie en Presenta- tie), waar hij zijn creativiteit verder ontwikkelde. Toen hij was afgestudeerd, was Egbert er wel even klaar mee om ‘creabea’ bezig te zijn en besloot hij zijn liefde voor het horecavak verder te ontwikkelen op de HBS (Hospitality Business School). Toch miste hij het al snel om creatief bezig zijn. In de gang van zijn studentenhuis maakte hij met de spuitbussen, die hij nog had, stencilart schilderij- en voor boven de bank in zijn studentenkamer. In 2005 maakte hij zijn eerste schilderij onder de naam ‘Egbert. EGD’. Toendertijd stond .EGD nog voor ‘Egberts Graffiti Decorations’ en van 2005 tot 2010 maakte hij in zijn vrije tijd meer dan 250 schilderijen. Soms al in opdracht, maar meestal voor zichzelf of als cadeautje voor iemand. In die tijd zat hij er al vaak over na te denken om te gaan ondernemer, maar hij was bang dat zijn hobby dan uit de hand zou lopen. En naast zijn fulltimebaan als marketingmanager voor een horecabedrijf was dat ook niet echt handig.

In 2010 kwam Egbert op een punt dat hij bepaalde dat hij wat anders moest doen en hij besloot voor zichzelf te beginnen. Als marketingmanager was hij al bezig met vormgeving en marketing en daarnaast begon hij met het maken van schilderijen en decors met stencils en spuitbussen, ook in opdracht. De .EGD staat vanaf dat moment voor ‘Egberts Grafische Decoraties’. Na een paar weken thuis te hebben gewerkt, kwam de mogelijkheid om in Brink 21 antikraak een atelier te kunnen inrichten. Een unieke kans, die hij met twee handen heeft aangegrepen. Drie jaar lang heeft hij met veel plezier op deze prachtige A1-locatie gezeten. Nadat iemand in 2011 opzoek was naar een leuke invulling voor een workshop voor een kinderfeestje, is hij steeds vaker graffiti- en stencilart-workshops gaan geven aan kinderen en volwassen. Inmiddels heeft hij zoveel bedrijfsuitjes, teamuitjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen, groepen leerlingen en kinderfeestjes verzorgd, dat hij de tel is kwijtgeraakt.

Sinds 2013 verzorgt hij ook steeds meer muurschilderingen. Bij bedrijven voert hij de huisstijl op locatie daarmee door, maar ook de skyline van Deventer spuit hij regelmatig op een muur. Ook verzorgt hij op festivals live painting, waar hij vaak zijn karakteristieke, zelf ontworpen karakters ‘Dears’ in terug laat komen.

Vanaf 2014 besluit hij er actief mee naar buiten te treden dat hij met zijn bedrijf 4 elementen aanbiedt: stencilart- schilderijen, workshops, muurschilderingen en vormgeving. Daarnaast organiseert hij in samenwerking met anderen ook onder meer festivals en gave projecten.

Bekijk ook de #MiniDocu.EGD en InfoVideo.EGD over Egbert.EGD 


Share