dinsdag 9 oktober 2012

Kleine Expo.EGD bij Boekhandel Praamstra in Deventer

Van 8 oktober 2012 tot en met begin november 2012 exposeert Egbert.EGD in Boekhandel Praamstra in Deventer.

Op de tweede verdieping van Boekhandel Praamstra in Deventer is een kleine kunstruimte ingericht, waar elke maand een andere kunstenaar zijn werk mag exposeren boven de kunstboeken. Vanaf 8 oktober is de eer aan Egbert.EGD, die hier zes van zijn werken heeft opgehangen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een doek van schrijver Ernest Hemingway uitgekozen. Tevens zijn er schilderijen van Desmond Tutu en Albert Schweitzer te bewonderen tijdens deze expositie. Egbert.EGD raakte geïnspireerd door het bezoek van Tutu aan Deventer, waardoor hij dit doek maakte. Het schilderij van Albert Schweitzer had hij al eerder gemaakt, omdat zijn Atelier.EGD in Brink 21 recht tegenover het standbeeld van Schweitzer staat. Tutu legde vorige maand nog een krans bij dit standbeeld tijdens zijn bezoek aan Deventer. Ook heeft Egbert.EGD ervoor gekozen daarnaast drie doeken van muzikanten op te hangen, om muziekliefhebbers aan te spreken als zij in de platenbakken van Plato snuffelen.

Over Egbert.EGD
Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street art en pop art en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP’s, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, internetmarketing en ondersteunende marketing en geeft hij workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen.

Kijk voor meer informatie over Egbert.EGD op www.egbertegd.nl en kijk op www.boekhandelpraamstra.nl voor meer informatie over de boekhandel.

Video
Foto's
In de persLeuk om te bezoeken op dezelfde verdieping:
Praamstra Live met o.a.:

Vrijdag 12 oktober
17:00 Drive Like Maria

Vrijdag 19 oktober
17:00 Salisbury

Vrijdag 26 oktober
17:00 Moke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share