vrijdag 6 november 2015

Graffiti kunstwerk op windmolen in Deventer voor Pure Energie

Na aanleiding van een tweet van Arthur Vermeulen (Directeur Wind van Pure Energie) in april. Op de vraag : "Hoe kom ik in contact met de Deventer Graffiti scene?" Tweete Egbert.EGD terug, "Wat wil je weten dan?" Wat bleek, ze wilde graffiti schrijvers uit Deventer vragen een ontwerp te maken aan de hand van een thema op de voet van 1 van de nieuwe Windmolens in Deventer die zij gingen bouwen. Zo gezegd zo gedaan, een paar maanden later was het geregeld, met de thema's Deventer, Water (stad aan de ijssel) en nu ook stad van de Wind, zijn we aan de slag gegaan.


Tevens mocht Egbert.EGD nog een schilderij maken afgeleid van de muurschildering dat aan de wethouder van Deventer is geschonken als kado voor de stad Deventer. En zijn er 200 replica's gemaakt die gesigneerd en wel zijn aangeboden aan de aanwezige gasten bij de officiele opening 31 oktbober 2015. Die dag verzorgde Egbert.EGD ook nog een tasjes pimp workshop op de opendag voor alle Deventernaren.


Foto's van dit project
- Making of video
360 graden video van gehele muur
- Hieronder lees u het persbericht van Pure Energie + Drone video van onthulling
Graffiti kunstwerk op windmolen Pure Energie

Als eerste energiebedrijf in Nederland heeft Pure Energie een graffiti kunstwerk op een van haar windmolens geplaatst. Afgelopen zaterdag werd het kunstwerk op de molen langs de A1 in Deventer onthuld.

“Welkom in Deventer”, is sinds afgelopen zaterdag op de windmolen langs de A1 in Deventer te lezen. De fundering van de molen is volledig voorzien van graffiti, aangebracht door kunstenaars Egbert Scheffer, Sander op den Dries en Wiljo Rouwenhorst. Het kunstwerk werd tijdens de feestelijke opening van het windpark onthuld.Verbinden met street art

Pure Energie kwam op het creatieve idee nadat de windmolen in de zomer ongevraagd was bespoten met graffiti. “We besloten om hier een professionele schildering overheen te laten maken”, vertelt Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie. “Graffiti artiesten proberen de wereld op hun eigen manier mooier te maken. Dat doen wij ook, met onze windmolens. Het graffiti kunstwerk verwelkomt alle bezoekers in Deventer en benadrukt de verbinding tussen onze groene stroom en deze mooie stad.”Deventer, stad van water en wind

Pure Energie vroeg de graffiti kunstenaars aan de slag te gaan met het thema ‘Wind, Water, Deventer’. Zij waren vrij in hun creatieve uitwerking. “Een uitdaging die we met veel enthousiasme zijn aangegaan”, aldus Egbert Scheffer, een van de graffiti artiesten. “Dit is voor ons een bijzondere locatie en opdracht. Deventer is een stad van water en nu ook wind. Dit hebben we in de schildering verwerkt".


Muurschildering en schilderij windmolen Deventer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share