vrijdag 22 april 2016

30 Miljoen Chinezen zien TV progamma in Havenkwartier Deventer

Eind vorige jaar had ik een hele leuke middag, er kwam een Chinees TV programma bij mij op bezoek voor een Workshop.EGD. De 4 dames die in het spelprogramma mee doen, moesten mij zoeken in het Havenkwartier, en daarna hebben we een groot schilderij samen gemaakt in mijn atelier. Het was zo grappig en leuk om te doen. (zie video op facebook)

Ongeveer 30 miljoen Chinezen hebben dit afgelopen weekend (16/17 april 2016) gezien op‪ #‎ChineseTV‬

Bekijk hier de hele uitzending

Meer info via www.deventer.nl/inchina
Bericht van Gemeente Deventer:

Deventer schittert in Chinees reisprogramma

Afgelopen weken maakten 30 miljoen Chinezen kennis met de historische Hanzestad Deventer. In de Chinese provincie Guangxi kon men genieten van het toeristisch programma Selfie Queen over Deventer. Het programma is in heel China via internet te bekijken.


Bekijk de filmpjes:
Koek, kerk en klompen
Graffiti, Havenkwartier en meer

Holland2020
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) kan door een programma als Selfie Queen zomaar een nieuwe toeristenstroom op gang komen naar Deventer en de andere Hanzesteden. Dit past in de strategie Holland2020 van de NBTC, waarin de Hanzesteden een van de nieuwe hoofdbestemmingen zijn. Volgens het NBTC zijn de Hanzesteden voor buitenlandse toeristen onontdekte pareltjes.

Het andere Holland
“Chinese jongeren zijn dol op oude steden, willen de cultuur leren kennen en bijzondere dingen zien en doen”, aldus Lin Zhang, die de TV-ploeg begeleide. “Ik heb hier gestudeerd en ben helemaal verliefd op Deventer.” De Deventer VVV heeft inmiddels al twee Chinees sprekende stadsgidsen ter beschikking.

6-delige serie
In de 6-delige serie komen naast Deventer Amsterdam, Zaandam, Gouda, Rotterdam en Roosendaal aan bod.

1 opmerking:

  1. Vette promo voor Deventer, maar vooral voor Egbert.EGD! Ik hoop dat je nog heel lang dit soort leuke uitstapjes mag maken, en dat het je naast bekendheid nog meer mag opbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Share