maandag 21 maart 2016

Bergkerk Livepainting in nieuw Stadhuis Deventer

Voor de Gemeente Deventer een live painting mogen verzorgen in de Bergkerk tijdens een aantal presentaties, de opdracht was dat de schildering geïnspireerd is de Bergkerk, muurschilderingen en glas in lood in de Sint-Nicolaas- of Bergkerk.

De ‪#‎livepainting‬ die ik in de ‪#‎Bergkerk‬ heb gemaakt naar het nieuwe stadhuis gebracht, waar hij een plekje heeft gekregen op de 2de verdieping. Best trots dat dit 1 van de eerste kunstwerken is in het ‪#‎Deventer‬ ‪#‎Stadhuis‬

Video
Foto's


Tekst bij livepainting in Stadhuis:
Live painting restauratie Bergkerk


De gemeente organiseert drie themabijeenkomsten rond de restauratie van de 
Bergkerk: Verleden, Heden en Toekomst. De bijeenkomst met het thema Verleden was op 14 januari en stond onder meer in het teken van de muurschilderingen. Egbert Scheffer maakte tijdens de bijeenkomst een moderne ‘muurschildering’ (live painting), die je hier nu ziet.
Het schilderij is geïnspireerd op elementen uit de Bergkerk  of Sint Nicolaaskerk, zoals ze eigenlijk heet. Zo is het raamwerk en glas-in-lood in de kerk terug te vinden en ingevuld met ‘graffiti glas-in-lood’, wat is geïnspireerd op een werk van Street Artist Banksy. In het midden zie je de heilige Sint Nicolaas waar de kerk naar is vernoemd. Beschermheilige van kinderen (Sinterklaas) en de scheepvaart, vandaar de kogge aan de rechterkant. Links zie je ook het silhouet van de kerk zelf. Het onderste gedeelte, waar Sint Nicolaas op staat,  is een gedeelte uit de muurschildering de ‘Wetstafelen’, waarop de tien geboden staan vermeld. Dit is een van de schilderingen die momenteel wordt gerestaureerd.

Egbert.EGD is ondernemer in het creatieve vak gevestigd in het Havenkwartier in Deventer.
Meer informatie: www.egbertegd.nl.Livepainting Bergkerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share